Welkom op mijn genealogische homepage
Al van kleins af aan heb ik belangstelling voor wat ik zelf "huis-tuin-en-keuken-geschiedenis" noem — hoe mensen woonden, wat ze aten en wat voor kleding ze droegen, hoe ze zich verplaatsten, met elkaar omgingen en de kost verdienden. Openluchtmusea en tentoonstellingen van klederdrachten, gebruiksvoorwerpen of oude foto's zijn aan mij dan ook altijd welbesteed. Als mijn grootouders over vroeger vertelden — en dat deden ze! — hing ik aan hun lippen.
Mijn belangstelling voor genealogie, ook wel voorouder- of stamboomonderzoek genoemd, werd ergens in de jaren '90 dan ook makkelijk gewekt door mijn opa Moll, die bij gemeentearchieven gegevens over zijn voorvaderen had opgevraagd, en een kopie (helaas van onduidelijke herkomst) van een genealogie van de familie Wesselius die in mijn moeders familie circuleerde. Direct na mijn afstuderen in 1998 heb ik een cursusboek uit de bibliotheek gehaald, ben "vriend" geworden van het Centraal Bureau voor Genealogie en ben aan de slag gegaan.
Inmiddels heb ik vele gegevens verzameld over mijn voorouders — genoeg om eens iets te publiceren. Internet leek me daarvoor het meest geschikt. Je bereikt er meer mensen mee dan met een boek, en het is bovendien veel dynamischer; je kunt eenvoudig kruisverwijzingen maken en gegevens wijzigen en toevoegen. Dus heb ik me HTML, CSS en PHP eigen gemaakt en ben aan het sleutelen gegaan, met deze pagina als resultaat.
Wat vindt u op deze site?
Updates
15 november 2008 - Ik heb de site lang niet geüpdated, maar dat wil niet zeggen dat ik op genealogisch gebied afgelopen jaar heb stilgezeten. Jasper en ik hebben zelfs een hele actieve bijdrage aan onze stamboom geleverd: op 6 januari 2008 is ons dochtertje Leonie geboren! Verder zijn er dit jaar weer veel bronnen digitaal beschikbaar gekomen. Daardoor heb ik van een aanzienlijk aantal reeds in de database opgenomen personen (met name de familie Manni) gegevens kunnen verfijnen en toevoegen, en onze kwartierstaten kunnen uitbreiden. De database omvat nu bijna 9000 mensen!
30 september 2007 - Opnieuw heb ik een aantal verbeteringen en toevoegingen kunnen doen naar aanleiding van berichten in het gastenboek en e-mails. Maar ook onderzoek in het Stadsarchief Amsterdam en speurwerk in diverse digitale bronnen hebben veel nieuwe informatie opgeleverd. De database is inmiddels gegroeid tot bijna 8000 personen!
22 juni 2007 - Regelmatig word ik per e-mail of via berichten in het gastenboek voorzien van verbeteringen en aanvullingen op de database - waarvoor dank. Alles wat ik tot nu toe heb binnen gekregen is inmiddels verwerkt. Verder hebben de digitale bronnen de nodige nieuwe treffers opgeleverd, waardoor onder andere de kwartierstaat van Jasper Huijsmans flink is uitgebreid.
25 februari 2007 - De afgelopen maanden is mijn database flink gegroeid; bijna 1000 personen erbij! De genealogie van de familie Wesselius is uitgebreid met de Haarlemse tak, ik heb een (nog wat provisorische) genealogie van de Zeeuwse familie Manni toegevoegd en verder een heleboel "losse" aanvullingen gedaan.
Laatst bijgewerkt 30-09-2007